BL § 104, stk. 3 – Støttet samvær (Tidligere SEL § 71)

Der arbejdes altid ud fra de fastsatte mål fra barnets plan/ungeplanen. I samarbejde med børne- eller ungerådgiveren brydes de fastsatte mål ned i delmål, som der arbejdes med under samværet.

Vi anbefaler at forældrene tilbydes for- og eftersamtale, hvor samværet gennemgås og evalueres efterfølgende. Dette foregår uden tilstedeværelse af barnet/den unge.

Under forsamtalen tales der om hvordan forældrene har det, hvad barnets behov er, og hvad der skal ske under samværet. Samværet observeres af samværskonsulenten, om forældrene har brug for vejledning – er dette tilfældet, bidrages der med dette.

Under eftersamtalen, evalueres samværet – hvad er gået godt, og hvad kan tages med til næste samvær.

Samværet observeres af samværskonsulenten, har forældrene brug for støtte og vejledning bidrages der med dette.

Der udarbejdes samværsrapporter efter aftale med børne – eller ungerådgiveren.

I MD Partner arbejder vi altid helhedsorienteret og udviklingsorienteret, herunder med blik for hvad menneskerne omkring barnet repræsenterer og hvilken betydning det har for barnets trivsel og oplevelse af samværet. Herudfra udspringer vigtige fokus- og arbejdspunkter, som kan være med til at skabe mere sammenhængskraft i barnets liv. I samværsrammen arbejdes der på at italesætte parternes individuelle ansvar og roller, vi har fokus på selvindsigt, tydelige og transparente forventninger og mulige små justeringer, så de følger barnets behov.

MD Partner har et samværslokale til brug for både familier og plejefamilier.

MD Partners konsulenter tilbyder konsulentbistand i sager – herunder anbringelsessager – hvor familierne står i komplekse problemstillinger, og hvor børne- eller ungerådgiveren eller andre har behov for rådgivning og vejledning i forhold til næste skridt i sagen.